Auto waarde

U vraagt het zich misschien wel eens af... "Wat is de waarde van mijn auto?". Bij de aankoop van uw wagen betaalde u een nominale som, het spreekt voor zich dat de waarde van uw auto ondertussen gedaald is. Om de waarde te bepalen van uw auto spelen een aantal eigenschappen de bepalende factor:

  • merk en model
  • leeftijd [bouwjaar] van uw auto
  • de staat waarin de auto zich bevindt
  • kilometerstand
  • opties en accessoires

In mindere mate zal ook de kleur van uw auto een invloed hebben op de waarde. Zeker als u de waarde van uw auto wilt kennen voor verkoop. Een neutrale kleur brengt over het algemeen op de tweedehandsmarkt meer op dan een felle modekleur. Daarnaast is het ook belangrijk rekening te houden met de populariteit van de auto en de vraag en het aanbod op de markt. Een populaire auto zal ook een hogere waarde hebben, maar een wagen waarvan er een overaanbod is ten opzichte van de vraag, zal ook dalen in waarde. Om de waarde van uw auto te bepalen, is het dus belangrijk rekening te houden met die verschillende elementen.

Als u de waarde van uw auto probeert te bepalen, is het ook belangrijk eventuele gebruikssporen te zoeken. Hoe goed u uw auto ook verzorgt, kleine krassen zijn vaak onvermijdelijk. Ook een deuk komt vaak voor. Niet alleen door een lichte botsing, maar ook door, bijvoorbeeld, noten die van de bomen vallen en op uw auto terechtkomen. De (lichte) schade die aan uw auto komt doordat u uw auto gebruikt, haalt de waarde van uw auto ook naar beneden. Kleine beschadigingen, zoals lichte krassen, kunnen meestal wel eenvoudig weggewerkt worden. Om de waarde van uw auto wat beter te behouden en eventueel een hogere prijs te krijgen wanneer u beslist uw auto te verkopen, kunt u proberen die lichte beschadigingen zelf te herstellen.

Dringend

Tweedehands wagens
gezocht & gevraagd

+32(0)486-89-55-71
+32(0)491-24-25-14

Contact

24h/24h bereikbaar

via de website Samy Cars

Bel of SMS naar
+32(0)486-89-55-71
+32(0)491-24-25-14